«Фундація Течія» придбала 20 генераторів для визволителів Харківщини

«Фундація Течія» та її директор Олег Крот придбали 20 дизельних генераторів для 92 ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка. Вартість покупки – понад 2 млн грн.

«Фундація Течія» придбала 20 генераторів для визволителів Харківщини

Дизельні генератори німецької компанії Konner & Sohnen потужністю 7,5 кВт кожен будуть допомагати підрозділами 92 ОМБр на передовій. Їх вартість – 52,8 тис. євро, тобто понад 2 млн грн за курсом НБУ. З їх допомогою військові зможуть забезпечити безперебійним живленням командні пункти для планування та координації операцій, а також забезпечувати індивідуальні потреби захисників та захисниць.

«Кілька днів тому генератори прибули від виробника до нас в бригаду. Ми їх розподілили між підрозділами, які найбільше потребували доступу до живлення, і уже відправили до них на передову», – розповідає Леонід Маслов, командир відділення, відповідальний за поставку.

92 бригада стала однією із ключових при звільненні Харківської області від окупантів. Ще на початку повномасштабного вторгнення воїни цієї бригади разом з іншими підрозділами завадили ворогу просунутися до Харкова. У вересні вони долучилися до масштабної контрнаступальної операції з деокупації Харківщини. Зокрема, саме воїни 92 бригади підняли прапор України над міськрадою звільненого Купʼянська. А нещодавно підрозділи бригади допомогли звільнити село на Луганщині.

Нагадаємо, нещодавно «Фундація Течія» передала підрозділам ЗСУ 30 автомобілів1000 фільтрів для води та 7 безпілотників. Сума допомоги від організації перетнула позначку в $21,5 млн. Додатково Олег Крот, директор «Фундації Течія» та керівний партнер холдингу TECHIIA, придбав для військових необхідних речей на майже $40 млн. Не всі деталі покупок розкриваються через військову таємницю.

ua en