Ще 7 дронів уже на службі Сил оборони України

Чергова партія безпілотників від «Фундації Течія» загальною вартістю понад 2,3 млн грн ($64 тис.) допомагає виконувати завдання українським захисникам і захисницям.

Ще 7 дронів від «Фундації Течія» уже на службі Сил оборони України

Військові підрозділів спеціального призначення на східному та південному напрямках отримали 6 квадрокопетрів Autel. Вони прості в керуванні, дають хорошу якість фото та відео і добре себе показують навіть при слабкому освітленні.

«Це комерційні дрони, але вони дуже корисні на передовій. Компактні та легкі у використанні, надійні, а хороша оптика і тепловізор допомагають спостерігати за обʼєктами на достатньо великих відстанях вдень і вночі. Це справді корисна «пташка» для наших підрозділів», – пояснює пілот БпЛА з позивним «Сокіл».

Ще один дрон отримала військова частина у складі Окремої президентської бригади – це безпілотний авіаційний комплекс типу VTOL, тобто дрон літакового типу з вертикальними зльотом та посадкою вартістю 845 тис. грн.

Олег Крот, директор ГО «Фундація Течія» та керівний партнер холдингу TECHIIA
Олег Крот, директор ГО «Фундація Течія» та керівний партнер холдингу TECHIIA:

«Безпілотники незамінні на передовій. Вони дозволяють діяти ефективніше, розвідують необхідну інформацію і виконують ще ряд важливих завдань. На жаль, цикл їхнього життя на фронті не дуже довгий і військові регулярно потребують нових «пташок», тож ми з командою постійно над цим працюємо».

Нагадаємо, цьогоріч «Фундація Течія» передала Силам оборони України безпілотників на суму понад $2,5 млн. Зокрема, це літальні комплекси FlyEye та кілька десятків дронів DJI.

Загалом сума допомоги Силам оборони України від «Фундації Течія» перетнула позначу у $21,2 млн. Крім цього, керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот придбав для захисників України необхідних речей на майже $40 млн.

ua en