30 автомобілів для Сил оборони України

Протягом кількох останніх місяців «Фундація Течія» придбала та передала підрозділам ЗСУ 17 позашляховиків та 13 бусів. Загальна вартість покупки – понад $185 тисяч.

17 повнопривідних позашляховиків у кузовах пікап та кросовер, а також 13 бусів розподілили згідно з запитами кількох механізованих бригад ЗСУ та підрозділів Сил спеціальних операцій.

«Повнопривідні автомобілі – вкрай необхідні для виконання бойових завдань, особливо в умовах нашої роботи. Ось цей «апарат», який ми отримали від «Фундації Течія», допоміг знищити декілька одиниць ворожої техніки окупантів, будемо продовжувати в цьому ж дусі. Перемога буде за нами!» – коментує боєць підрозділу ССО, який виконує завдання на пікапі Nissan Navara від «Фундації Течія».

Позашляховики та пікапи насамперед використовують в бойових операціях, натомість буси стають у нагоді в логістичних та тилових завданнях.

«В зоні бойових дій і в тилу корисні усі типу транспорту: легкові авто, пікапи, буси, нові і вживані. У них є постійна потреба, адже авто в умовах війни – це витратний матеріал, який може стати непридатним до використання в будь-який момент. Тому ми з командою намагаємося якнайшвидше виконувати запити на авто, які до нас приходять. Це постійний процес», – коментує керівний партнер холдингу TECHIIA та директор ГО «Фундація Течія» Олег Крот.

Нагадаємо, нещодавно «Фундація Течія» передала підрозділам ЗСУ 7 розвідувальних дронів, 800 рятувальних жилетів та великий генератор для штабу ССО. Загалом сума допомоги Силам оборони України від «Фундації Течія» перевищила $21,5 млн. Крім цього, керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот придбав для захисників України необхідних речей на майже $40 млн. З міркувань безпеки та через військову таємницю деталі цих закупівель не розголошуються.

ua en