Триває другий набір учнів на курс «Вступ до ІТ» від Futurra Group та «Фундації Течія»

Заявки від охочих зануритися у світ ІТ прийматимуть до 23 листопада, а заняття розпочнуться з 28 листопада. Відтепер на курсі буде вдвічі більше місць, а незмінною залишаються якість та практичне застосування знань, які дають лектори.

«Вступ до ІТ» – це безкоштовний профорієнтаційний курс для дітей захисників та захисниць України. Тут школярі здобувають базові знання про IT та перші карʼєрні кроки, дізнаються, як влаштована сфера, які особливості IT в Україні, а також про специфіку технічних і нетехнічних  IT-професій. Курс ініціювала ГО «Фундація Течія», а команда української продуктової ІТ-компанії Futurra Group придумала наповнення та веде лекції.

На початку листопада дипломи про завершення курсу отримали випускники першого набору. З-поміж 13 учнів були ті, хто мріє про карʼєру розробників, тестувальників, а також ті, кому ближчі нетехнічні напрямки. Усіх дітей обʼєднувало бажання зрозуміти, що таке ІТ, як ця сфера функціонує, з чого варто почати, аби побудувати карʼєру.

«Обожнюю створювати нове, а особливо там, де є багато опцій та можливостей. Хочу розібратися, як в ІТ все влаштовано, дізнатися нові терміни», – розповідає 11-річний Роман, наймолодший випускник курсу, який уже має досвід написання коду на Javascript, CSS, html і хоче стати WEB Full Stack розробником.

«IT дуже цікава сфера, яка стрімко розвивається, зʼявляється все більше захоплюючих професій. Вірю, що ІТ подарує мені багато нового досвіду та знайомств», – ділиться випускниця курсу Дарина, яка планує повʼязати своє життя з веб-дизайном.

Новий курс розпочне навчання з 28 листопада, а всі охочі долучитися до нього повинні заповнити анкету за посиланням.

Нагадаємо, курс «Вступ до ІТ» проходить в форматі онлайн уроків двічі на тиждень з активним обговоренням та регулярним зворотнім звʼязком. На заняттях лектори намагаються побудувати активну дискусію з учнями, а не просто читати лекції. Для учнів навчання повністю безкоштовне, усі витрати беруть на себе організатори курсу, це спільний соціальний проєкт ГО «Фундація Течія» та ІТ-компанії Futurra Group.

ua en