Сучасний протез для героїчного захисника

Військовий Борис "Манту" долучився до українського війська ще у 2020 році, бо обрав для себе військову справу за спеціальність.

Коли відбулося велике російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Борис перебував на лікуванні у Нідерландах, де він очікував на встановлення протезу. Однак, дії ворога змінили все.

24 лютого він не сумнівався ні хвилини і одразу вирушив додому, аби дати бій ворогу. 

Президент ГО “Фундація Течія” Олег Крот долучив захисника до програми фонду з протезування, аби Борис отримав сучасний протез та пройшов усю реабілітацію вдома, в Україні.

“Завдяки друзям, я вийшов на компанію "Esper", яка виготовляє протези. Ця компанія самостійно шукає спонсорів, а "Фундація Течія" Олега Крота – один з їх постійних партнерів, який виступає донором для хлопців, які очікують на протез. То ж ця громадська організація оплатила виготовлення протезу для мене”,- ділиться захисник із позивним “Манту”.

Зараз, як командир запасної роти 54-го окремого розвідувального батальйону, Борис займається підготовкою новобранців, але втрата кінцівки не дасть забути про себе, хоча сучасний протез дозволяє полегшити життя.



“Я залишився з ліктем і можу працювати, але через війну я часто забуваю про загально розвиваючі для себе вправи. Фізично треба підправляти себе. Ти в будь-якому випадку починаєш користуватися тільки своєю рукою — це вже велике перенавантаження мʼязів з одного боку. Потім починаються проблеми з хребтом. Тому варто не забувати стежити за собою”.- розповідає Борис.


Команда Фундації Течія переконана, що вся підтримка, яку ми можемо сьогодні надавати українським героям - це найменше, що ми можемо зробити у відповідь на їхню щоденну сміливість.



 

ua en