Шпиталь Державної прикордонної служби України отримав перфоратори черепа

«Фундація Течія» передала Головному військово-медичному клінічному центру Державної прикордонної служби України 15 перфораторів черепа останнього покоління. Вартість обладнання – 284 тис. грн.

Шпиталь Державної прикордонної служби України отримав перфоратори черепа

Центр отримав 15  перфораторів черепа Meridian, а також набір з 6 іригаційних трубок та 30 алмазних свердл різного розміру. Кожна деталь поставляється в одноразовому стерильному варіанті.

Головна перевага нового обладнання – унікальний профіль головки черепних перфораторів, який зводить до мінімуму ризик випадкового розсічення твердої мозкової оболонки та значно підвищує безпеку процедури.

«Фаховість та досвід наших хірургів разом з новими перфораторами роблять ще один крок вперед у якості нейрохірургії нашого центру. За допомогою цього обладнання суттєво підвищується якість операцій, значно скорочується її тривалість та зменшуються інтраопераційні ризики втручань», – коментує начальник госпітального відділення, лікар мобільного польового шпиталю Денис Годлевський.

Головний військово-медичний клінічний центр Державної прикордонної служби України надає діагностичні, лікувальні, профілактичні та реабілітаційні послуги військовослужбовцям, ветеранам військової служби та працівникам Державної прикордонної служби України. Тут завжди намагаються використовувати інноваційні медичні технології, діагностичні та лікувальні методики.

Нагадаємо, з 2019 року «Фундація Течія» в рамкає проєкту «Одужуй швидше!» оновила обладнання у 19 лікарнях 14 міст України на загальну суму 26,8 млн грн. З його допомогою вдалося провести понад 10 тисяч операцій та маніпуляцій, а також зробити 84 тисяч лабораторних досліджень.

ua en