Прийти на допомогу у перші години лиха: «Фундація Течія» допомогла з транспортуванням постраждалих під час трагедії в Умані

О 4:20 ранку 28 квітня 2023 року російські війська завдали ракетного удару по Умані під час повномасштабного вторгнення в Україну. Дві російські ракети влучили в житловий 9-поверховий будинок, внаслідок чого загинуло 23 особи, з них 6 – діти. «Фундація Течія» одразу передала місцевій лікарні медичну каталку останнього покоління Sprint 100 вартістю 264000 грн, яка допомагала евакуйовувати поранених.

Прийти на допомогу у перші години лиха: «Фундація Течія» допомогла з транспортуванням постраждалих під час трагедії в Умані

«За роки роботи над проєктом «Одужуй швидше» ми напрацювали теплі контакти з лікарями по всій Україні. Тому швидко дізналися, що місцевій лікарні критично потрібна сучасна каталка. За годину знайшли у медичного постачальника необхідну каталку з рентгенопрозорим ложем і ще за годину – вона вже допомагала транспортувати поранених з-під завалів», – розповідає голова правління ГО «Фундація Течія» Юна Чейс.

Сучасна медична каталка поєднує в собі ряд передових функцій, що спрощують швидке та безпечне транспортування та дозволяють контролювати життєві функції пацієнта. Всі елементи управління, зокрема ручка регулювання нахилу секції спини, педалі та елементи розблокування бічних огорож інтуїтивні та прості в управлінні, їх можна легко знайти та швидко відрегулювати необхідну функцію в критичній ситуації.

Головна унікальність каталки – можливість проведення рентгенологічного обстеження та сканування за допомогою С-дуги. Спеціалісти також можуть провести передопераційні дослідження на місці, не транспортуючи постраждалих, що критично важливо при ушкодженнях хребта та черепно-мозкових травмах.

Після ліквідації результатів трагедії в Умані, медичну каталку передали на баланс Черкаської обласної лікарні. Тут вона допомагає лікарям з транспортування пацієнтів.

«Фундація Течія»  щиро співчуває всім, хто постраждав внаслідок терористичних актів з боку рф і буде надалі забезпечувати українців всім необхідним задля нашої спільної перемоги!

ua en