Президент «Фундації Течія» підтримав українську соціальну початкову школу на Кіпрі

Завдяки фінансовій підтримці від Олега Крота, президента ГО «Фундація Течія», українські діти у Лімасолі, які покинули рідну країну через вторгнення РФ, здобувають якісну освіту за українською начальною програмою.

«Фундація Течія» підтримала українську початкову школу на Кіпрі

У місті Лімасол на Кіпрі уже кілька років працює один із офісів холдингу TECHIIA. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кіпр також став місцем прихистку тисяч українців, які шукали безпечного місця для себе та своїх дітей. Зʼявився запит на єдину спільноту та можливості для навчання дітей – і такий простір створили українці, які живуть на острові уже не один рік.

Наразі в Українському освітньому просторі «Крила», який працює за підтримки президента ГО «Фундація Течія», навчається 21 дитина у нульовому, першому та другому класах, триває набір у третій та четвертий класи. Дітей навчають за програмою «Нова українська школа» (НУШ) у партнерстві зі школою в Україні. Тож учні отримають необхідні знання та документи, які без проблем дозволять продовжити здобувати освіту в Україні чи Кіпрі. Оплата за навчання – символічна, на кілька порядків нижча, ніж в інших школах на острові.

Базову програму НУШ в «Крилах» доповнили додатковими уроками англійської, математики, а також розвивають у дітей soft skills, які стануть у нагоді у дорослому житті.

Ліля Лапєєва, засновниця та керівниця Українського освітнього простору «Крила»:

«Ми прагнемо створити не просто хорошу школу, а освітній простір, який стане місцем єднання спільноти українців на Кіпрі. Тому у позашкільний час використовуємо його для зустрічей дорослих, маємо окремі заходи для літніх людей, а також розвиваємо український скаутський рух – «Пласт».

Олег Крот, президент ГО «Фундації Течія»:

«Освітній простір – це чудова ініціатива, яка дозволяє українським дітям отримувати хорошу освіту, а також полегшує процес адаптації до життя в новій країні. Формування спільноти – важливий процес для відчуття того, що і діти, і їх батьки мають друзів та підтримку в новому середовищі».

Деталі про школу та умови вступу на навчання можні дізнатися на сторінці Українського освітнього простору «Крила» у Facebook.

ua en