Плюс 10 авто для Сил оборони України від «Фундації Течія»

«Фундація Течія» передала ще 10 автомобілів для військових. Це джипи, буси та пікапи, які виконують різні завдання на передовій. Зокрема, допомагають евакуйовувати поранених з поля бою.

Автомобілі для Сил оборони України

З грудня і до сьогодні «Фундація Течія» з допомогою партнерів придбала та передала на фронт 10 автомобілів. Це мікроавтобуси Volkswagen та Citroen, кросовери Mitsubishi Outlander, Nissan Pathfinder та пікапи Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford F-150. Їх отримали підрозділи кількох механізованих бригад та спецпризначенці.

Кілька Nissan Pathfinder переробили під спецтранспорт для евакуації поранених. Обладнали простір під медичну каталку та рампу для неї, а також місце для медика. В модернізованому салоні встановили дефібрилятор, апарат штучного дихання, а також аксесуари для крапельниць та інші необхідні для екстреної допомоги засоби і препарати.

«Одне з перших адаптованих для евакуації поранених авто ми передали ще в серпні 2022-го. Це авто уже допомогло вивезти з поля бою 28 поранених воїнів, з них 4 були у важкому стані. Кожного з них вдалося врятувати!», — розповідає Олег Крот, керівний партнер холдингу TECHIIA та директор ГО «Фундація Течія».

Нагадаємо, у грудні «Фундації Течія» відзвітувала про 30 авто для ЗСУ: 17 повнопривідних позашляховиків у кузовах пікап та кросовер, а також 13 бусів. Їх розподілили згідно з запитами кількох механізованих бригад ЗСУ та підрозділів Сил спеціальних операцій.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну сума допомоги військовим від «Фундації Течія» перетнула позначку в $22 млн: це бронежилети, шоломи, дрони, оптика, генератори та багато іншого. Олег Крот особисто підтримав ЗСУ ще на $40 млн, деталі цих закупівель не розголошуються через військову таємницю.

ua en