Генератор за мільйон: «Фундація Течія» забезпечила живлення для штабу ССО

Військова частина Сил спеціальних операцій ЗСУ отримала генератор потужністю 88 кВт від «Фундації Течія». Вартість покупки – 960 тис. грн.

Генератор за мільйон: «Фундація Течія» забезпечила живлення для штабу ССО

Дизельний генератор Cummins C110 D5 потужністю 88 кВт буде забезпечувати живлення штабу і полегшуватиме роботу спецпризначенців. Сили спеціальних операцій – окремий рід сил ЗСУ, який залучають до планування та виконання ключових місій під час війни, яку Росія веде проти України. Наприклад, звільнення острова Зміїний не обійшлося без активної участі ССО. Але більшість їх операцій, зі зрозумілих причин, залишаються таємницею.

Олег Крот, директор «Фундації Течія»
Олег Крот, директор «Фундації Течія»:

«Генератор – це не настільки резонансна покупка, як броньовики чи ударні дрони, але не менш корисна для наших захисників. У штабі кажуть, що з його допомогою зроблять багато корисного для наближення перемоги України. І я переконаний, що саме так і буде».

Нагадаємо, сума допомоги Силам оборони України від «Фундації Течія» перевищила $21,2 млн. Крім цього, керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот придбав для захисників України необхідних речей на майже $40 млн. З міркувань безпеки та через військову таємницю деталі цих закупівель не розголошуються.

ua en