«Фундація Течія» забезпечила військового найсучаснішим протезом руки від Esper Bionics за майже півмільйона гривень

“Фундація Течія” оплатила встановлення біонічного протезу руки військовому Олександру. Він містить вбудовані у куксоприймальну гільзу електроди і аккумулятор, і завдяки термінальному пристрою реагує на м'язові сигнали та робить долоню руки функціональною. Вартість протезу 480 600 грн.

Олександр став одним із перших українців, які вийшли на захист країни з початку повномасштабного вторгнення. Спочатку чоловік приєднався до добровольчих обʼєднань, які патрулювали вулиці, охороняли підприємства і нейтралізовували ворожі ДРГ, а згодом пішов на службу в ЗСУ. У перші місяці в армії чоловік служив у Бахмуті, а через півроку - у Дергачах на Харківщині.


 На одному з напрямків війни Олександр отримав поранення. 

«Після вибуху я просив побратимів закінчити моє життя - не хотів бути непосильною ношею і наражати їх на небезпеку під час мого транспортування до польового шпиталю», – згадує чоловік страшний момент. Та побратими не покинули Олександра – вже у шпиталі лікарі зʼясували, що пошкоджено і верхні і нижні кінцівки. Було проведено кілька медичних операцій, і стало зрозуміло, що попереду - тривале лікування та відновлення.   Рідні Олександра сконтактували із ГО «Фундація Течія», і організація повністю взяла на себе витрати на встановлення сучасного протеза руки. Зараз чоловік звикає до протезу та адаптується до нових реалій життя.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення «Фундація Течія» посприяла у протезуванні не одному захиснику України і продовжує допомагати. Восени 2023 нову руку отримав військовий з позивним “Грек”, у серпні 2023 року сучасні біонічні протези рук отримали Віктор та Сергій – військові, які давали відсіч окупантам в найгарячіших точках фронту. А у квітні 2023-го в рамках проєкту «Нестримні» «Фундація Течія» профінансувала сучасний протез нижньої кінцівки для Максима Іванченка, кадрового офіцера ЗСУ, який був прикомандирований до окремої танкової роти зі Львівщини.

ua en