«Фундація Течія» та Київська обласна служба зайнятості підписали Меморандум щодо навчання ветеранів

Відтепер Київська обласна служба зайнятості стає партнером проєкту «Школа для ветеранів та їх родин», який покликаний дати нову сучасну цивільну освіту ветеранам російсько-української війни та членам їх родин.

ГО «Фундація Течія» продовжує підготовку до старту комплексного проєкту «Школа для ветеранів та їх родин», який допоможе демобілізованим військовим отримати прикладні знання з професії в галузі IT, дизайну та креативної економіки. Так учасники проєкту збільшать свої шанси отримати затребувану роботу в цивільному житті. 

Київська обласна служба зайнятості та «Фундація Течія» співпрацюватимуть, щоб допомогти учням та випускникам школи знайти можливості для працевлаштування, додаткового навчання, а також поєднають зусилля для отримання грантів національних та міжнародних програм в соціальній сфері.

«Ми продовжуємо обʼєднувати бізнес, заклади освіти та державні інституції, щоб сформувати справді якісну Школу, яка буде давати актуальні знання і зможе консультувати щодо потенційного працевлаштування. Це важливий  елемент на шляху повернення ветеранів до цивільного життя і їх успішної самореалізації. Ми раді, що Київська обласна служба зайнятості погодилися підсилити наш проєкт своїми можливостями та експертизою», – розповідає Голова правління ГО «Фундація Течія» Юна Чейс.

«Всебічна підтримка осіб, які стали на захист держави у складі ЗСУ та членів їхніх сімей – це наше першочергове завдання сьогодні. Чимало військових фактично втратили роботу, якою займалися у мирний час. Тож, після того, як вони повернуться з фронту, треба їх адаптувати, навчити, дати нові знання і навички. Будемо раді разом з «Фундацією Течія» займатися цією важливою справою», – коментує Денис Дармостук, директор Київської обласної служби зайнятості.

Нагадаємо, з детальними умовами відбору у «Школу для ветеранів» можна ознайомитися на сторінці проєкту. Також там можна заповнити онлайн заявку для участі у відборі.

ua en