«Фундація Течія» стала партнером проєкту «Мобільні лікарі»

Три мобільні амбулаторії, 9 медичних кабінетів, різнопрофільні лікарі, аналізи та ультразвукові обстеження – «Фундація Течія» профінансувала створення нового медкомплексу на колесах для проєкту «Мобільні лікарі». Вартість такого комплексу – понад 10 млн грн, майже 9 млн грн оплатила «Фундація Течія».

«Фундація Течія» стала партнером проєкту «Мобільні лікарі»

Днями завершується оснащення трьох напівпричепів, які стануть основою нового мобільного медичного комплексу. Кожен напівпричіп складається з трьох кабінетів, які облаштовані відповідно до санітарних норм і правил МОЗ. Тут працює система кондиціонування, вентиляції та опалення, тому пацієнти зможуть отримувати медпослуги в комфортних умовах в будь-яку пору року.

Напівпричепи можуть працювати повністю автономно: кожен має дизельний генератор, стабілізатор напруги, водонагрівач і 400 л запасу води – цього достатньо для дня роботи.

«Ми подбали про комфорт пацієнтів і забезпечили доступ для людей з інвалідністю. Також облаштували лабораторію, аптеку та приміщення для потреб медперсоналу. Все, як у звичній лікарні, тільки з доставкою до пацієнтів. Сьогодні ми найбільший автопарк мобільних амбулаторій в Україні. І це лише початок, у планах – серйозне масштабування», – коментує Олександр Бухтіяр, співзасновник проєкту «Мобільні лікарі».

Перший виїзд нового комплексу запланований наприкінці липня в деокуповані громади Чернігівщини. З місцевими пацієнтами працюватимуть невролог, гінеколог, ендокринолог, кардіолог, терапевт та психолог, а також медсестри. Окрім консультацій лікарів, будуть доступні УЗД, ЕКГ, аналізи крові, а також мобільна аптека, де одразу можна отримати необхідні ліки. І все це – безкоштовно для пацієнтів.

Для купівлі, облаштування, оснащення напівпричепів обладнанням та фінансування першого виїзду ГО «Фундація Течія» передала проєкту 8,85 млн грн.

«Ми допомагаємо розвиватися українській медицині з 2019 року, у нашому фокусі були і залишаються дитячі онколікарні. Але нові виклики потребують нових проєктів, тому ми підтримали «Мобільних лікарів». Це справді якісні медпослуги, які будуть доставляти в місця, де окупанти залишили по собі руїни. Так ми долучаємося до відновлення цих регіонів і розпочинаємо з медицини», – пояснює Олег Крот, президент «Фундації Течія» та керівний партнер холдингу TECHIIA.

Нагадаємо, з 2019 року «Фундація Течія» реалізовує проєкт «Одужуй швидше!», в рамках якого допомогла модернізовувати обладнання в 19 медзакладах у 14 містах України. Вартість модернізації – майже 27 млн грн. За даними лікарів, це обладнання уже допомогло провести понад 8,5 тисяч операцій та більше 84 тисяч лабораторних досліджень.

ua en