«Фундація Течія» профінансувала шелтер для переселенців у Чернівцях

Організація перерахувала 1,56 млн грн, що забезпечить три місяці функціонування тимчасового прихистку.

Притулок для переселенців у Чернівцях

Шелтер – це  безкоштовне тимчасове житло для українців, які були змушені покинути домівки через військову агресію Росії. Один з таких прихистків створив благодійний фонд «Комітет Громадського Порятунку України» у місті Чернівці на заході України.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну тут тимчасове житло отримали понад 3 тис. вимушених переселенців – з Харкова, Маріуполя, Краматорська та інших гарячих точок країни. Зараз тут проживає понад 120 людей, з них більше 30 – діти.

«Ми відновлюємо промислові приміщення у місті і створюємо у них умови для проживання – спальні місця, кухні, їжа, санвузли. Робимо все можливе, щоб люди почували себе в комфорті та безпеці. А також допомагаємо нашим тимчасовим жителям інтегруватися у життя регіону», – пояснює Антон Алекса, директор БФ «Комітет Громадського Порятунку України».

«Фундація Течія» перерахувала на потреби шелтеру 1,56 млн грн – цих коштів вистачить на функціонування прихистку протягом трьох місяців. Мова як про утримання самого обʼєкту, а це оренда, комунальні послуги, вивіз сміття, так і його мешканців.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну «Фундація Течія» придбала та передала захисникам України гуманітарної допомоги на понад $21 млн (622 млн грн): це броньовані засоби захисту, розвідувальна техніка, оптика, тактичний одяг, спорядження та ін.

ua en