«Фундація Течія» придбала 800 рятувальних жилетів для ЗСУ

Жилети потрібні для військових, які виконують завдання на водоймах. Вони зможуть врятувати життя, якщо військовий випаде за борт внаслідок ворожої атаки.

«Фундація Течія» придбала 800 рятувальних жилетів для ЗСУ

Перші 500 рятувальних жилетів AWN Supralite 150H уже використовують у Військово-морських силах ЗСУ, ще 300 – в дорозі до України. Загальна вартість покупки – 2,1 млн грн (понад $57 тис.). Жилети легкі, тому не створюють додаткового навантаження, зате можуть ефективно врятувати життя.

Олег Крот, керівний партнер холдингу TECHIIA та директор ГО «Фундація Течія»
Олег Крот, керівний партнер холдингу TECHIIA та директор ГО «Фундація Течія»

«Внаслідок вибухової хвилі від ворожого снаряду, військових, які в момент вибуху були в судні, може викинути у воду. Якщо хтось з них втратив свідомість чи отримав контузію – з майже 100% імовірністю ця людина втоне, навіть не прийшовши до тями. Натомість рятувальний жилет втримає постраждалого на воді, і його зможуть врятувати побратими. І про такі позитивні кейси з нашими жилетами нам уже розповідали військові».

Додатково рятувальний жилет оснащений світловідбивними смугами та сигнальним свистком, що полегшить пошуки постраждалого.

«Відколи ми отримали жилети – вони завжди з нами:  під час тренувань, навчань та під час виконання бойових завдань. Вони справді допомагають рятувати життя наших військових. А саме життя для нас – найбільша цінність. Дякуємо за допомогу», – коментує Олександр Б., позивний «CAP», капітан першого рангу ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну «Фундація Течія» придбала та передала Силам оборони України бронежилети, шоломи, дрони, генератори, засоби звʼязку, оптику загальною вартістю понад $21 млн. Крім цього, керівний партнер холдингу TECHIIA Олег Крот придбав для захисників України необхідних речей на майже $40 млн.

ua en