«Фундація Течія» передала сучасний хірургічний світильник лікарні у Вінниці

Найскладніші операційні задачі вимагають інноваційних рішень. Саме тому «Фундація Течія» придбала для Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені академіка О. І. Ющенка новітній хірургічний світильник Simeon. Його вартість – 515 тис. грн.

«Фундація Течія» передала сучасний хірургічний світильник лікарні у Вінниці

Світильники SIMEON з монохромними світлодіодами білого світла забезпечують ідеальні умови освітлення під час найскладніших операційних ситуацій, а також мають протимікробний ефект. Їх головна перевага – вони не створюють тінь, що значно полегшує роботу хірургам.

«Результат вдалого операційного втручання – це не лише запорука відмінної роботи хірургічної бригади, а й наявність сучасного медичного обладнання. Дякуємо Фундації за цей подарунок», – розповів провідний нейрохірург лікарні, кандидат медичних наук Костянтин Горбатюк.

Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня імені академіка О. І. Ющенка спеціалізується на висококваліфікованій поліклінічно-консультативній, лікувально-діагностичній та високоспеціалізованій стаціонарній медичній допомозі жителям Вінницької області. Ключові напрями – психіатрія, неврологія, нейрохірургія, медична психологія і психотерапія.

Також цей медичний заклад є базою спеціалізації, підвищення кваліфікації лікарів та середніх медпрацівників, а також Вінницького національного медичного університету та медичного коледжу.

Нагадаємо, з 2019 року «Фундація Течія» в рамках проєкту «Одужуй швидше!» оновила обладнання у 19 лікарнях 14 міст України на загальну суму 26,8 млн грн. З його допомогою вдалося провести понад 10 тисяч операцій та маніпуляцій, а також зробити 84 тисяч лабораторних досліджень.

ua en