«Фундація Течія» передала «Охматдиту» у Львові медичне обладнання на суму майже 1 млн грн

Комплект електрохірургічного апарату, два парових стерилізатора та дві запаювальні машинки передала ГО «Фундація Течія» Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит». Повна вартість переданого обладнання – 995 тисяч гривень.

«Фундація Течія» передала «Охматдиту» у Львові медичне обладнання на суму майже 1 млн грн

Електрохірургічний апарат є високотехнологічним пристроєм, який дозволить проводити весь спектр хірургічних втручань. Він має багато режимів, тому буде використовуватися також для нейрохірургічних операцій, які є одними з найбільш технологічних та складних.

А нові стерилізатори дозволяють стерилізувати інструменти, медичні матеріали і тканини. Автоклав має спеціальний режим для стерилізації інфікованих інструментів (СНІД, гепатит тощо), що є дуже важливо для безперервної роботи відділення невідкладної допомоги. Довжина лотка дозволяє стерилізувати інструменти для відкритої та мініінвазивної хірургії. А режим передвакуумізації та вакуумної сушки стерилізує всі види інструментів (високочастотні, лазерні, ультразвукові, радіочастотні, механічні) без шкоди для них. Це критично важливо для їхнього регулярного використання під час кожної операції. До речі, автоклав не має розхідних матеріалів, окрім дистильованої води, тому собівартість циклу стерилізації є мізерною.

«Ми безмежно вдячні «Фундації Течія» за це обладнання. Завдяки йому ми зможемо зменшити тривалість операції, а це означає – що наш маленький пацієнт проведе менше часу під наркозом», – розповідає дитячий хірург Олег Содома.

Незважаючи на воєнні дії росіі проти України, «Фундація течія» не припиняла забезпечувати лікарні сучасним медичне обладнання. У травні Черкаська обласна лікарня отримала два елетрохірургічних апарати та шість оглядових світильників загальною вартістю 1,1 млн грн, а у серпні – медичні каталки отримала лікарня у місті Кам'янське.

ua en