«Фундація Течія» передала 3 медичні каталки лікарні у місті Кам'янське

Нове обладнання уже працює в лікарні та допомагає швидко проводити операції у травматологічних  відділеннях. Вартість оновлення – 540 тис. грн.

«Фундація Течія» передала 3 медичні каталки лікарні у місті Кам'янське

Міська лікарня швидкої медичної допомоги у місті Камʼянське обслуговує пацієнтів з кількох районів Дніпропетровської області. Тут надають кардіологічну, хірургічну, травматологічну, нейрохірургічну, гінекологічну  допомогу, а також лікарня входить до національної мережі медицини катастроф.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну роботи у медиків значно збільшилося. Зокрема, у відділеннях політравми й травматології та ортопедії, де для транспортування пацієнтів використовували каталки, які були придбанні лікарнею дуже давно.

«Фундація Течія» передала лікарні нові надсучасні медичні каталки Linet Sprint 100 на загальну суму 540 тис. грн. Їхня особливість – рентгенпрозоре ложе, яке дозволяє використовувати каталку як операційний стіл та проводити маніпуляції під рентгенівським контролем. Частина населених пунктів Дніпропетровської області під регулярними обстрілами і місцеві мешканці не рідко зазнають поранень. Оновлення допомагає діставати уламки з кінцівок поранених без зайвих рухів – відразу на каталці.

«Ми безмежно дякуємо за нові каталки. Зараз іде величезне навантаження на молодших і середніх медичних працівників, і ця нова медична техніка значно полегшить і покращить нашу роботу. Вони легкі, маневрені, багатофункціональні. Подарунку раді й пацієнти. Бо нашим старим каталкам було дуже багато років», – розповідає директор з ортопедо-травматичної допомоги лікарні у Камʼянському Олександр Громов.

Нові каталки відповідають усім сучасним вимогам. Вони мають бокові огородження, що стримують пацієнта від падіння, а 4-секційне ложе дозволяє змінювати конфігурацію під потреби пацієнта.

«Ми продовжуємо оновлювати обладнання в українських лікарнях, щоб допомагати медикам якнайкраще справлятися з викликами війни. В нас працюють талановиті та досвідчені лікарі, а сучасне обладнання дозволяє їм працювати ще ефективніше», – коментує Олег Крот, керівний партнер холдингу TECHIIA та співзасновник «Фундації Течія».

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну «Фундація Течія» придбала гуманітарну допомогу для захисників України та жертв війни на понад 620 млн грн ($21,2 млн). До цього протягом 4 років роботи проєкту «Одужуй швидше!» організація допомогла оновити медичне обладнання у 10 лікарнях України і допомогла врятувати сотні життів.

ua en