«Фундація Течія» допомогла розробити айдентику для «Мобільних лікарів»

Оновлений сучасний дизайн краще передає сутність і цінності проєкту, а також більш зрозумілий для партнерів і тих, хто отримує допомогу від «Мобільних лікарів». Це перший проєкт в рамках партнерства «Мобільних лікарів» та «Фундації Течія».

 

Нову айдентику розробили фахівці холдингу TECHIIA. Комплексний редизайн виконали під ключ лише за два тижні, щоб встигнути до чергового виїзду лікарень на колесах.

partner logo

«Мобільні лікарі» — проєкт, який забезпечує доступ до професійної медицини та ліків мешканцям деокупованих територій. У його рамках у постраждалі села виїжджають вантажівки, обладнані під повноцінні медичні кабінети та лабораторії. Команду лікарів формують під запит громади. Місцеві мешканці проходять огляди, необхідні аналізи крові та сечі й обстеження за допомогою УЗД, ЕКГ, а також безкоштовно отримують прописані ліки. 

Проєкт стартував у жовтні 2022 року з села Мощун на Київщині та до червня 2023-го встиг охопити понад 1000 людей з сіл Чернігівської, Київської, Сумської областей. У планах — Запорізька, Харківська, Херсонська, Луганська й Донецька.

partner logo

«Редизайн знадобився нам з декількох причин. По-перше, покращити загальну впізнаваність і зрозумілість проєкту. По-друге, підкреслити його філософію — ми привертаємо уваги до медицини в деокупованих селах і громадах. Її стан і раніше був незадовільним, а після повномасштабного вторгнення ситуація критично погіршилася, зокрема й через те, що російський агресор вчиняє воєнні злочини та прицільно знищує медичну інфраструктуру. По-третє, ми почали працювати у складі фонду Fortitude UA, тож візуальне оновлення було дуже на часі», — розповідає Олександр Бухтіяр, співзасновник проєкту «Мобільні лікарі».

За його словами, команда TECHIIA чудово впоралася з задачею. Новий стиль — сильний, європейський, з гарно підібраними релевантними кольорами.

partner logo

«Ми зупинились на поєднанні декількох простих і зрозумілих символів, які якомога краще описували б суть «Мобільних лікарів». Так звана «зірка життя» — загальний символ медицини; пігулка — доступні ліки для кожного; стрілка — рух і знак, який зустрічається на дорожніх вказівниках; людина – це про тих, завдяки кому і для кого був створений цей проєкт», — пояснює ідею логотипу дизайнер TECHIIA Богдан Пата.

Кольори також взяті з медичної галузі. Вони відіграють свою роль для правильного сприйняття візуального стилю. М'ятний є кольором гуми, з якої зазвичай виробляють медичні рукавички. Синій натхненний світлом герміцидної лампи, а темно-фіолетовий — перманганату калію.

partner logo

Автівки та візуальні матеріали «Мобільних лікарів» уже переводять на новий брендбук. 

«Це лише початок нашого партнерства. Попереду — ще багато спільних проєктів, які безпосередньо стосуватимуться медичної допомоги для мешканців деокупованих регіонів. Деталі — уже незабаром», — анонсує Юна Чейс, голова правління ГО «Фундація Течія».

ua en