450-500 тестів крові на день: нове обладнання від “Фундація Течія” отримала дитяча лікарня в Кропивницькому

ГО “Фундація Течія” профінансувала закупівлю нового біохімічного аналізатору крові вартістю 799 тисяч гривень, обладнання вже встановлено і працює в Кропивницькій обласній дитячій клінічній лікарні. З цією лікарнею Фундація співпрацює з моменту свого заснування в 2020 році.  

Біохімічний автоматичний аналізатор XL-200 має продуктивність 200 тестів за годину і може виконувати одночасно три види тестів: колориметричні, імунотурбодиметричні та фотометричні. Одномоментно може аналізувати 29 зразків крові та виконувати понад 20 різновидів тестів. Продуктивність біохімічного відділу лабораторії лікарні завдяки новому обладнанню зросла  до 450-500 тестів на день, а тільки за минулий рік лабораторія виконали 73 650 досліджень біохімії крові. 

“Попередній біохімічний аналізатор працював у лікарні останні 22 роки і морально дуже застарів. Для виконання повного спектру біохімічних досліджень ми використовували одночасно 3 різних аналізатори, які видавали по одному результату досліджень на один зразок крові. І це дуже уповільнювало прийняття рішення щодо лікування. XL-200 працює швидко і ефективно, і дає можливість якнайскоріше поставити діагноз, розпочати лікування і наблизити одужання дитини”, - розповідає Анастасія Матвієнко, завідувачка клініко-діагностичною лабораторією.  

В травні Кропивницька обласна дитяча клінічна лікарня взяла участь у Міжнародній програмі зовнішньої оцінки якості PREVECAL на біохімічному автоматичному аналізаторі XL-200  та отримала сертифікат, який засвідчує 100% точність досліджень. 

“Наша мета - обладнати обласну лікарню в Кропивницькому найсучаснішим обладнанням, щоб якнайбільше дітей з центральних регіонів України мали доступ до якісної медицини на якісному обладнанні, - коментує Юна Чейс, Голова правління  ГО “Фундація Течія”, - Засновники нашої організації, Олег Крот та Юрій Лазебніков, вже більше 6-ти років опікуються цією лікарнею і результатами ми пишаємося. В майбутньому маємо плани забезпечити лікарню додатковим обладнанням і зробити її взірцем в своєму регіоні”. 

Закупівлю обладнання допомогла організувала команда благодійного фонду «Янгол Життя» – давні партнери “Фундація Течія”, які допомагають облаштовувати лікарню в Кропивницькому сучасним медичним обладнанням.

Нагадаємо, з 2018 року «Фундація Течія» оновила обладнання в українських лікарнях на суму понад 18 млн грн. Сучасні апарати отримали медзаклади в Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Рівному, Сумах, Черкасах, Білій Церкві, Кропивницькому та Житомирі. Також «Фундація Течія» повністю фінансує діяльність Центру інклюзії та корекції «Єва», який допомагає дітям після онкооперацій та дітям з інвалідністю.
 

ua en