«Фундація Течія» організувала першу партію забезпечення для захисників України на $3,27 млн

Менше ніж за тиждень команда ГО «Фундація Течія» на чолі із Олегом Кротом і Юрієм Лазебніковим (TECHIIA holding) придбала необхідні для оборони України речі загальною вартістю $3,27 млн. На придбання пішли як власні кошти Олега і Юрія, так і донати небайдужих людей і громадських організацій. Команда продовжує забезпечувати потреби захисників і закликає долучатися до наповнення фонду.

«Фундація Течія» організувала першу партію забезпечення для захисників України

Станом на 7 березня Фундація придбала за власні кошти довгий список обладнання. Це два розвідувальні дрони DJI Matrice 300 RTK з аксесуарами вартістю $48,5 тис, повнопривідний пікап Mitsubishi L200 вартістю $12 тис. Також широкий перелік броньованих засобів захисту, тактичного одягу, аптечок та інших необхідних для оборони України речей загальною вартістю $3,21 млн, серед яких:

  • бронепластини 3 класу захисту – 10 тис шт;
  • бронежилети 4 класу захисту – 5 тис шт;
  • балістичні шоломи різних розмірів – 6 тис шт;
  • тактичний одяг (куртки + штани) – 221 комплект.

«Українці відчайдушно боронять свободу і незалежність своєї країни. Ми, бізнесмени, всередині цього процесу — і не тільки грошима. Маючи широке коло контактів, ми з перших днів супротиву залучили своїх друзів, українських і міжнародних партнерів, щоб обʼєднати зусилля. Спільно ми вже готові показати перші результати: скоро все закуплене розподілимо тим захисникам, які того потребують», — коментує керівний партнер TECHIIA холдинг Юрій Лазебніков.

За словами засновників холдингу, одні партнери передають у Фундацію матеріальні речі, інші допомагають донатами. А хтось ділиться контактами постачальників — і це найскладніша ділянка роботи.

«Ми бачимо, як люди об’єдналися навколо спільної біди, і віримо в перемогу. Попереду багато роботи з відновлення інфраструктури країни, налагодження життя людей. А зараз ми докладаємо зусиль, щоб Україна залишилась вільною і незалежною», — додає другий керівний партнер TECHIIA холдинг Олег Крот.

Самі засновники TECHIIA початково виділили на програму 100 млн грн власних коштів. Нині вони подвоюють фонд допомоги до 200 млн грн. 

Це лише початок роботи. «Фундація Течія» закликає робити внески всіх, хто підтримує свободу України. Охочі фінансово допомогти Україні можуть переказати кошти «Фундації Течія» за посиланням. Ліміт одного переказу — 149 999 грн (4500 EUR), обмежень кількості платежів немає. Звіти про використання коштів та надану допомогу будуть регулярно публікуватися на сайті Фундації.

ua en