Нове обладнання та медзасоби – дитяча лікарня в Кропивницькому отримала ще один транш допомоги від «Фундації Течія»

Бронхо-фіброскоп, паровий стерилізатор, запаювальна машина та витратні медичні засоби – обласна дитяча лікарня у місті Кропивницький стала ще більш технологічною. У грудні засновники «Фундації Течія» Олег Крот та Юра Лазебніков передали лікарні останню у цьому році благодійну допомогу на суму 814 тис. грн.

Нове обладнання та медзасоби – дитяча лікарня в Кропивницькому отримала ще один транш допомоги від «Фундації Течія»

Паровий стерилізатор KRONOS B23 та запаювальна машина QuickSeal працюватимуть у хірургії для стерилізації інструментів після операцій. Насамперед, вони потрібні для надійної роботи ультразвукового дисектора, який «Фундація Течія» передала в лікарню у жовтні цього року.

«Уже більше місяця для видалення пухлин з головного та спинного мозку ми використовуємо ультразвуковий дисектор. Для забезпечення його ефективної роботи та максимального терміну експлуатації потрібен відповідний догляд та обслуговування. Одна з головних умов – правильна стерилізація його елементів. «Фундація Течія» швидко відреагувала на наше прохання, а паровий стерилізатор уже працює у відділенні», – розповідає Олександр Пизін, завідувач хірургічного відділення обласної дитячої лікарні у Кропивницькому.

Разом зі стерилізатором придбали запаювальну машину, з допомогою якої хірургічні інструменти запаюють у герметичні пакети. У них інструменти зберігаються стерильними впродовж місяця. А ще таке зберігання допомагає економити час у випадку ургентних втручань, адже зникає необхідність стерилізувати обладнання безпосередньо перед операцією.

Нове обладнання та медзасоби – дитяча лікарня в Кропивницькому отримала ще один транш допомоги від «Фундації Течія»
Фото: бронхо-фіброскоп

До слова, одночасно паровий стерилізатор та запаювальну машину загальною вартістю 231 600 грн від «Фундації Течія» отримав Центр дитячої нейрохірургії Міської клінічної лікарні швидкої допомоги у місті Харків.

Також медичиний арсенал лікарні у Кропивницькому поповнився сучасним бронхо-фіброскопом вартістю 480 000 грн, який має діагностичну та лікувальну функції. З його допомогою можна не лише оглядати травну систему, але й вилучати сторонні предмети зі шлунка.

«Ми з Юрою Лазебніковим продовжуємо системну роботу, яку розпочали ще понад два роки тому, – допомагаємо забезпечити лікарню у Кропивницькому ефективним обладнанням. Діти в Україні не повинні вмирати через нестачу сучасного обладнання. На прикладі однієї лікарні ми хочемо показати, що це можливо. І надихнути інших працювати так з іншими лікарнями в інших містах», – пояснює Олег Крот, керуючий партнер холдингу TECHIIA та засновник «Фундації Течія».

Крім обладнання, лікарня також отримала набір розхідних матеріалів у реанімацію загальною вартістю 103 000 грн. Загалом з 2018 року засновники «Фундації Течія» допомогли лікарні на суму понад 7 млн грн.

ua en