Дві лікарні отримали хірургічне обладнання від «Фундації Течія»

Ультразвуковий дисектор для ургентної операційної та система фіксації черепа для нейрохірургічних втручань уже допомагають рятувати пацієнтів у лікарнях Житомиру та Черкас.

Дві лікарні отримали хірургічне обладнання від «Фундації Течія»

Підвищення якості хірургічних втручань

В ургентній операційній Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні арсенал обладнання поповнився ультразвуковим дисектором LOTUS німецького виробника BOWA-electronic GmbH & Co. KG вартістю майже 1 млн грн. «Фундація Течія» придбала його та попросила виробника адаптувати апарат для потреб лікарні.

Такий сучасний скальпель використовується в гінекології, урології, абдомінальній хірургії, зокрема, у лапароскопії. Відзначається точністю роботи, високою ефективністю та простотою управління.

«Новий дисектор є представником найсучасніших торсіонних ультразвукових технологій. Це досить серйозний крок вперед для нашої лікарні, який дозволить покращити якість оперативних втручань. Дякуємо «Фундації Течія» за допомогу», — коментує директор КНП «Обласна дитяча клінічна лікарня» у місті Житомир Юрій Довгополий.

Нові можливості для нейрохірургії

У місті Черкаси операції на головному мозку проводять у двох лікарнях — обласній та міській лікарні швидкої допомоги №3. Перша спеціалізується на планових втручаннях, друга — на ургентних, тобто після ДТП, травм, інсультів. Найближчим часом обласна лікарня закриється на реконструкцію, а все навантаження ляже на міську лікарню швидкої допомоги.

Разом це понад 1000 хірургічних втручань щороку, і для їхньої максимальної ефективності лікарня терміново потребує нового обладнання. «Фундація Течія» відгукнулася на потребу черкаських медиків і придбала для нейрохірургічного відділення мультифункціональну систему фіксації черепа DORO вартістю майже 900 тис. грн.

Дві лікарні отримали хірургічне обладнання від «Фундації Течія»

Система дозволить безпечно зафіксувати череп пацієнта будь-якого віку — від новонародженого до дорослого, тим самим забезпечуючи точні маніпуляції без ризику пошкодити суміжні ділянки.

Відтак у міській лікарні швидкої допомоги зможуть ефективно проводити планові та ургентні операції для дорослих та дітей. За словами лікарів, нове обладнання уже дозволило провести швидкі та ефективні операції двом пацієнтам віком 3 і 6 років.

«Медичні заклади у різних регіонах України потребують оновлення. У нас працюють висококласні фахівці, але дуже часно вони використовують технології минулого тисячоліття. Тому ми будемо продовжувати допомагати лікарням і закликаємо бізнес долучатися до цієї справи. У наших силах зробити медицину в Україні сучасною та якісною», — пояснює Олег Крот, співзасновник «Фундації Течія».

Нагадаємо, з 2018 року «Фундація Течія» оновила обладнання в українських лікарнях на суму понад 14 млн грн. Сучасні апарати отримали медзаклади в Києві, Одесі, Харкові, Рівному, Сумах, Черкасах, Білій Церкві та Кропивницькому. Також «Фундація Течія» повністю фінансує діяльність Центру інклюзії та корекції «Єва», який допомагає дітям після онкооперацій та з інвалідністю.

ua en