Три українські лікарні отримали високотехнологічне обладнання від «Фундації Течія»

Відтепер в дитячих лікарнях Рівного, Сум та Харкова зможуть виконувати складні оперативні втручання, які були недоступними для пацієнтів раніше. Загалом на нове обладнання для цих медзакладів «Фундація Течія» витратила 2 млн грн.

Три українські лікарні отримали високотехнологічне обладнання від «Фундації Течія»

Запустили роботу хірургічного центру у Рівному

Нещодавно на базі Рівненської обласної дитячої лікарні запрацював хірургічний центр. Але деяке обладнання центру відсвяткувало 30-літній ювілей і ефективної роботи забезпечити не могло.

«Фундація Течія» відгукнулася на прохання лікарні та профінансувала купівлю чотирьох апаратів вартістю 948 000 грн:

  1. Електрохірургічний апарат ARC 250 від BOWA-electronic
  2. Високочастотний хірургічний апарат radioSURG 2200m від Meyer Haake
  3. Паровий стерилізатор KRONOS B23 від Newmed Srl
  4. Запаювальна машина QUICKSEAL від Newmed Srl

ARC 250 є незамінним помічником для проведення мініінвазивних операцій. Широкий спектр режимів дозволяє проводити складні втручання в урології та реконструктивні операції в новонароджених із вродженими вадами розвитку. Апапрат забезпечує надтонкий розріз та делікатну коагуляцію, що нівелює ушкодження навколишніх тканин.

Три українські лікарні отримали високотехнологічне обладнання від «Фундації Течія»

Високочастотний хірургічний апарат дозволяє безпечно працювати біля судин та мінімізує ризики операційних ускладнень. А стерилізаційне обладнання продовжує ресурс інструментарію та аксесуарів.

«Закуплене обладнання ми використовуємо щодня. Воно дозволило скоротити час підготовки до операції та самого втручання, зменшити ризики операційних та післяопераційних ускладнень. А ще в нас з’явилися можливості вдосконалювати напрацьовані методики оперативних втручань. Далі буде більше», – коментує Віталій Бойко, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні.

Доукомплектували Центр нейрохірургії у Харкові

Минулого року «Фундація Течія» передала Міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова в Харкові електрохірургічний апарат та систему фіксації черепа.

Цьогоріч на прохання керівника Центру дитячої нейрохірургії Олександра Духовського лікарня отримала аспіратор та аксесуари для системи фіксації черепа, які дозволяють зафіксувати пацієнта в положенні на боці. Вартість оновлення – 656 000 грн.

Це дозволило розширити спектр операцій, які проводить Центр для пацієнтів з Харківської, Сумської, Донецької, Луганської та Полтавської областей. Раніше на такі операцій дітей скеровували до Києва. Відтак, за прогнозами лікарів, нове обладнання дозволить проводити понад 350 складних операцій щороку.

Три українські лікарні отримали високотехнологічне обладнання від «Фундації Течія»

А також «Фундація Течія» придбала стерилізаційне обладнання вартістю 427 200 грн для «Дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди» в місті Суми. З його допомогою у лікарні зможуть стерилізувати аксесуари та інструменти обладнання, яке працює у хірургії.

«Три роки тому ми починали проєкти «Фундація Течія» з лікарні у Кропивницькому, а сьогодні медзаклади у шести обласних центрах мають сучасне обладнання, яке буде рятувати сотні пацієнтів з різних куточків України. На цьому ми не зупиняємося, продовжуємо роботу та закликаємо інший бізнес долучатися до цієї справи. Разом ми зможемо врятувати тисячі життів!», – коментує Олег Крот, співзасновник «Фундації Течія» та керуючий партнер холдингу TECHIIA.

Нагадаємо, з 2018 року «Фундація Течія» профінансувала оновлення обладнання в українських лікарнях на понад 12 млн грн. Також Фундація фінансує діяльність унікального Центру інклюзії та корекції «Єва» поблизу Києва.

ua en