Щедрий вівторок. «Фундація Течія» допомогла дітям, якими опікується фонд «Таблеточки»

«Фундація Течія» передала БФ «Таблеточки» 300 тис. грн для закупівлі медикаментів для онкохворих дітей. Це початок третього проєкту Фундації, які спрямований на підвищення ефективності лікування дитячої онкології в Україні.

Щедрий вівторок. «Фундація Течія» допомогла дітям, якими опікується фонд «Таблеточки»

Щодня три українських сім’ї дізнаються, що у їхньої дитини рак. В розвинених країнах – це не вирок, адже понад 80% дітей успішно долають захворювання. Натомість в Україні виживає менше половини. Одна з причин – відсутність коштів на розвиток лабораторій, закупівлю обладнання та медикаментів.

«Фундація Течія» уже понад два роки допомагає вирішити цю проблему. В рамках проєкту «Одужуй швидше!» засновники Фундації Олег Крот та Юра Лазебніков придбали для хірургічного відділення дитячої лікарні міста Кропивницький обладнання на суму понад 7 млн грн. З його допомогою лише протягом 2019 року в лікарні провели 30 успішних онкологічних операції на головному мозку. Крім того, півтора роки триває фінансування програми «Повернення до життя» – це реабілітація в басейні дітей, які перемогли онкологію.

Новий проєкт для «Фундації Течія» – початок співпраці з благодійним фондом «Таблеточки». Фундація зробила внесок у розмірі 300 тис. грн для програми закупівлі ліків з-за кордону. Ці препарати необхідні для повноцінного лікування дітей, зокрема призначаються маленьким пацієнтами до та після трансплантації кісткового мозку. Забезпечення цими ліками дає змогу медикам застосовувати сучасні протоколи лікування, щоб збільшувати шанси дітей на одужання.

Олег Крот та Юрії Лазебніков
Фото: Керуючі партнери холдингу TECHIIA Олег Крот та Юрій Лазебніков

«Команда фонду «Таблеточки» допомагає дітям здолати онкологію – це наша спільна мета. Тож символічно у щедрий вівторок ми долучитися до ініціативи «Таблеточок», щоб перемогти дитячий рак. Це складне завдання, яке вимагає багато роботи і системних змін. Тому закликаємо колег з українського бізнесу якомога частіше долучатися до схожих проєктів, тому що добра багато не буває», – розповів Олег Крот, керуючий партнер холдингу TECHIIA та співзасновник «Фундації Течія».

«Дитячий рак – це виклик не тільки для конкретної родини, а й для всього суспільства, адже він є причиною смертності дітей від хвороб №1 у світі. Але ми можемо це змінити! – говорить Світлана Пугач, директора зі стратегічних партнерств фонду «Таблеточки». – Діти мають одужувати, виростати та продовжувати наші добрі справи. Аби більше дітей в Україні перемагало рак, потрібні ліки, обладнання, доступ до сучасних видів терапії, та важливіше – підтримка людей та компаній. Ми дуже пишаємося партнерством з «Фундацією Течія», бо об'єднуємо наші зусилля та ресурси заради творення майбутнього, в якому діти не помирають від раку».

ua en