Розвиток STEM-освіти: холдинг TECHIIA став генеральним партнером ІТ-школи від ЛНУ імені Івана Франка

IT-школа Data Engineering and Security 2021 від Львівського національного університету імені Івана Франка – місце, де студенти та школярі отримують поглиблене вивчення теорії та розвиток практичних навичок від кращих представників ІТ-галузі України.

Розвиток STEM-освіти: холдинг TECHIIA став генеральним партнером ІТ-школи від ЛНУ імені Івана Франка

Програма розрахована на 2 тижні та включає п’ять основних блоків: Soft Skills, Software Engineering, Data Analysis, Cyber Security та Project Management.

«На сьогодні дуальна освіта є однією з найперспективніших форм навчання. Для Університету важливо, щоб студенти мали змогу отримати не лише академічні, а й практичні знання. Співпраця з TECHIIA дозволяє Університету прийняти виклик у підготовці висококваліфікованих фахівців IT-галузі. Першим кроком є IT-школа DES 2021, де успішно демонструється ефективність такої співпраці та партнерства», – керівник відділу маркетингу та комунікації ЛНУ ім. І. Франка Мирослава Осередчук.

Холдинг TECHIIA взяв на себе зобов'язання з розвитку STEM-освіти в рамках Меморандуму з Міністерством цифрової трансформації України, який був підписаний у жовтні минулого року. І уже почав втілювати його в реальність через ГО «Фундація Течія».

«Один із викликів вищої освіти – підготувати фахівця, який буде конкурентним на ринку праці. Який не просто отримає диплом, а матиме актуальні і прикладні знання. У ЛНУ ім. Івана Франка готують саме таких студентів – окрім академічних знань, у них є можливість навчатися у кращих представників українського ІТ. На DES я побачила 500 студентів, які прагнуть нових навиків і знань. А вже через кілька років це будуть 500 крутих спеціалістів, за якими полюватимуть ІТ-компанії», – коментує Тетяна Волошина, HR Business Partner холдингу TECHIIA.

Серед цьогорічних учасників школи не лише студенти ЛНУ ім. Івана Франка, а й студенти інших ЗВО та старшокласники. Задля безпеки усі заняття відбуваються онлайн – програма адаптована під потреби дистанційного навчання, тож це не завадить учням успішно вчитись та практикуватись. До слова, навчання є абсолютно безкоштовним.

ua en