Forbes включив Олега Крота та Юру Лазебнікова в список підприємців, які найбільше допомагають Україні в час війни

Редакція Forbes зʼясувала, скільки коштів найбагатші українці пожертвували на допомогу захисникам України та жертвам війни після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. В результаті склали список, мета якого – мотивувати бізнес допомагати країні.

Forbes включив Олега Крота та Юру Лазебнікова в список підприємців, які найбільше допомагають Україні в час війни
Зображення: Forbes Ukraine

До переліку увійшли підприємці, які витратили понад $2 млн. Серед них – керівні партнери холдингу TECHIIA Олег Крот та Юра Лазебніков. Станом на 29 квітня, коли редакція готувала матеріал до випуску, вони через ГО “Фундація Течія” придбали гуманітарну допомогу на суму $7,9 млн. Це броньовані засоби захисту, дрони, засоби звʼязку, генератори, тактичний одяг, спорядження та їжа.

Окрім власних коштів, Крот та Лазебніков почали залучати донати від великих компаній на рахунок ГО «Фундація Течія». Так сума допомоги уже зросла до $12,5 млн, а процес залучення нових пожертв продовжується.

Разом з керівними партнерами холдингу TECHIIA до списку Forbes увійшли 21 підприємець. Зокрема, Петро Порошенко, Євген Черняк, Володимир Косован, Сергій Тігіпко, Макс Поляков та інші.

ua en