Заради свободи України: КСВ-звіт за 2020-2023 рр

Холдинг TECHIIA опублікував звіт із корпоративної соціальної відповідальності за 2020-2023 роки. ГО “Фундація Течія”, котра є частиною холдингу, реалізувала кілька проєктів, які також увійшли у звіт. 

Раніше ГО “Фундація Течія” здебільшого опікувалася питаннями охорони здоровʼя – фінансувала обладнання в лікарні України, надавала адресну допомогу хворим, розвивала Центр інклюзії та корекції «Єва». З 2022 року в фокусі організації зʼявився новий проєкт – “Підтримка свободи України”. 

Забезпечення борців за незалежність України необхідними засобами захисту, очищення води, обігрівальними приладами, протезування кінцівок, а також реінтеграція ветеранів російсько-української війни в цивільне життя – ось тільки кілька проектів. Також Фундація забезпечувала життєві потреби вимушених переселенців через фінансування шелтерів і гарячих обідів. 

“Життя змінилось після вторгнення рф в Україну – змінились і пріоритети нашої громадської організації. Наш підхід – бути там, де ми найбільше потрібні. Сьогодні ми активно допомагаємо людям, які виборюють нашу свободу. Як і тим, хто страждає від війни. Більше $23 млн холдинг TECHIIA і його засновники Олег Крот і Юрій Лазебніков витратили на новий напрям Фундації. Зараз ми розробляємо нові проєкти і будемо готові їх запустити у найближчому майбутньому”,  – розповідає Голова правління ГО «Фундація Течія» Юна Чейс.

Попри війну холдинг через ГО “Фундація Течія” продовжив фінансувати проєкт «Одужуй швидше». З 2019 по 2023 роки 19 лікарень у 14 містах України отримали обладнання та медзасоби загальною вартістю 26,8 млн грн. А Центр інклюзії та корекції «Єва», який повністю фінансує TECHIIA, надав кваліфіковані реабілітаційні послуги 172 дітям безоплатно.

Популяризація STEM-освіти - ще один проєкт Фундації, в рамках якої у 2021 році підтримано два студентських хакатони і IT-школу Data Engineering. Одна із компаній, яка входить у холдинг, WePlay Studios, розпочала модернізацію Київського національного університету імені І. К. Карпенка-Карого. Також значну фінансову підтримку отримала українська школа на Кіпрі, в якій навчаються українські діти.

І повним звітом щодо корпоративної соціальної відповідальності TECHIIA за 2020-2023 рік можна ознайомитись за посиланням.

ua en