Українська школа на Кіпрі завершила навчальний рік і запрошує у літні табори

Понад 30 дітей з українських сімей у чотирьох класах початкової школи почули останній дзвінок у Лімасолі на острові Кіпр. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну діти переселенців здобувають освіту у соціальній школі «Крила», які підтримує президент ГО «Фундація Течія».

Підопічна TECHIIA українська школа на Кіпрі завершила навчальний рік і запрошує у літні табори

На свято останнього дзвоника діти зібралися у традиційних українських вишиванках. У веселій дружній атмосфері маленьким учням вручили сертифікати досягнень, а також відзначали переможців читацьких перегонів.

«Два місяці тому ми розпочали читацькі перегони – учні намагаються прочитати якнайбільше сторінок книжок, і діляться один з одним враженнями від літератури. А тих, кому вдалося прочитати найбільше, ми відзначили під час останнього дзвоника», – пояснює Ліля Лапєєва, засновниця та керівниця Українського освітнього простору «Крила».

На період літніх канікул «Крила» не планують закривати свої двері, навпаки, запрошують дітей у шість тематичних таборів тривалістю по два тижні кожен. Дітей очікують веселі руханки та спортивні ігри, творчі заняття, театр, співи, англійська мова, екскурсії, походи на море, пляжні ігри та багато іншого. Зареєструватися у табір можна за посиланням.

«Команда освітнього простору «Крила» створила щось більше, ніж школу. Це справжній український центр, який допомагає дітям розвиватися, тримати звʼязок з домом і дає можливість в будь-який момент продовжити навчання в Україні», – коментує Олег Крот, президент ГО «Фундація Течія».

Нагадаємо, Український освітній простор «Крила» працює за підтримки президента ГО «Фундація Течія». Тут навчається понад 30 дітей у нульовому, першому, другому та четвертому класах. Дітей навчають за програмою «Нова українська школа» (НУШ) у партнерстві зі школою в Україні. Тож учні отримають необхідні знання та документи, які без проблем дозволяють продовжити здобувати освіту в Україні чи Кіпрі. Оплата за навчання – символічна, на кілька порядків нижча, ніж в інших школах на острові. Це стало можливим завдяки підтримці президента ГО «Фундація Течія». Записатися на новий навчальний рік можна за посиланням.

ua en