“Мобільні клініки” турбуються про мешканців деокупованих територій

У 2023 році Фундація Течія на чолі з президентом Олегом Кротом  почала програму підтримки мешканців деокупованих територій, яка триває і надалі, аби допомагати українцям, які не мають доступу до якісної медицини.


Оскільки запит був вражаючим, було прийнято рішення розпочати партнерство з фондом «Фортітьюд ЮА», аби створити медичні амбулаторії, які могли б виїжджати на деокуповані території, аби надавати медичні послуги людям, які мешкають у віддалених чи важкодоступних регіонах. 

Фундація Течія виділила кошти на придбання та облаштування усім необхідним сучасним медичним обладнання трьох напівпричепів, які тепер перетворилися на 9 кабінетів, у яких люди можуть отримувати висококваліфіковану допомогу. Часом виїжджають одразу три амбулаторії, але може їхати й одна.


Проєкт відіграє важливу роль у забезпеченні доступу до медичної допомоги для населення, яке не може потрапити до стаціонарних медичних закладів.

Медики їздять віддаленими населеними пунктами, які не мають обладнання і фахівців. У складі бригади – офтальмолог, невролог, акушер-гінеколог. За призначенням сімейного лікаря спеціалісти надають ультразвукові дослідження та лабораторні. 


«Ми створили інструмент, який у правильних професійних руках нашого партнера, фонду «Фортітьюд ЮА», продовжує працювати та приносити користь українцям. Фонд займається залученням нових партнерів та донорів, щоб здійснювати виїзди в якомога більшу кількість деокупованих громад. Пишаємося, що наша співпраця має такі тривалі результати» – розповіли у ГО «Фундація Течія.

Станом на сьогодні фахівці проєкту відвідали 22 населені пункти, а лікарі обстежили понад 3 тисячі пацієнтів. Усі обстеження та консультації для пацієнтів безкоштовні і фінансуються благодійним фондом.

Мобільні лікарні обладнані всім необхідним для надання медичних послуг, включаючи лабораторне обладнання, ультразвукові апарати, рентгенівські установки, тощо. 

Ми переконані, що проєкт буде ефективним і надалі, адже гуманітарна та медична ситуація в Україні потребуватиме підтримки благодійників.



 

ua en