Лікарня в Тернополі отримала операційний стіл та обладнання для стерилізації

«Фундація Течія» придбала для Обласної психоневрологічної лікарні Тернополя сучасний операційний стіл, паровий стерилізатор та запаювальну машину. Загальна вартість медичного обладнання – понад 1,5 млн  грн. Воно дозволятиме щороку рятувати життя більше 200 пацієнтів.

Лікарня в Тернополі отримала операційний стіл та обладнання для стерилізації

Операційний стіл SERENADA з 5-секційною стільницею допомагає безпечно позиціонувати пацієнта при виконанні широкого спектру операцій. Його можуть застосувати  в загальній хірургії, урології, нейрохірургії, травматології й інших хірургічних областях. Також він стане у нагоді при операціях із застосуванням рентгенівських апаратів.

Операційний стіл SERENADA

Крім зручності для лікарів, він забезпечує комфорт пацієнта – завдяки матрацу з функцією пам'яті та великим набором регулювань у різних площинах. Все це робить можливим проведення надскладних операційних втручань.

«Завдяки новому операційному столу ми зможемо надавати високоспеціалізовану нейрохірургічну допомогу пацієнтам з інсультами. Адже він дає змогу використовувати нейрохірургічні оперативні втручання при ішемічному інсульті, при крововиливах у мозок. Стіл дозволяє робити таки втручання безпечно та якісно», – розповідає Олексій Леонтьєв, завідувач нейрохірургічним відділенням Обласної психоневрологічної лікарні у Тернополі.

До слова, Олексій Леонтьєв обійняв цю посаду півтора місяця тому. Раніше він очолював аналогічне відділення в обласній лікарні в Херсоні. У липні йому вдалося виїхати з окупованого міста і довелося поїхати понад 7 тисяч км, щоб повернутися до України. Коли він побачив медичне оснащення у Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні, вирішив залишилися працювати тут. Але згодом планує повернутися до рідного Херсона.

Окрім операційного столу, «Фундація Течія» передала лікарні паровий стерилізатор та запаювальну машина QUICKSEAL, які необхідні для стерилізації та зберігання медичних інструментів..

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну «Фундація Течія» не зупиняла проєкту «Одужуй швидше!». У 2022-му нове обладнання в рамках проєкту отримали 5 українських лікарень у містах Тернопіль, Камʼянське, Черкаси, Кропивницький та Львів. Загальна вартість допомоги – понад 5 млн грн.

ua en