Дитяча нейрохірургія в Кропивницькому отримала нове обладнання – тривалість операцій зменшиться вдвічі

Засновники ГО «Фундація Течія» Олег Крот та Юрій Лазебніков передали обласній дитячій лікарні у місті Кропивницький сучасний ультразвуковий генератор вартістю 2,26 млн грн. Нове обладнання дозволяє максимально швидко та без шкоди для здорових тканин видаляти патологічні новоутворення в дітей.

Дитяча нейрохірургія в Кропивницькому отримала нове обладнання – тривалість операцій зменшиться вдвічі

Ультразвуковий генератор німецького виробництва Sonoca 400 уже працює в хірургії КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня» у місті Кропивницький. Насамперед, він буде використовуватися у нейрохірургії для видалення пухлин головного мозку. Апарат полегшить роботу хірургів: вдвічі скоротить тривалість операції, забезпечить надійну зупинку кровотечі та сприятиме видаленню пухлин зі збереженням судин, нервів та інших суміжних тканин. Ще одна перевага – зменшення тривалості перебування дітей під наркозом.

Дитяча нейрохірургія в Кропивницькому отримала нове обладнання – тривалість операцій зменшиться вдвічі
Фото: Ультразвуковий генератор Sonoca 400

«Цей апарат широко використовується в сучасній хірургій у світі. Його головна особливість – одночасна робота трьох режимів: деструкція, висічення та коагуляція. Апарат за короткий час видаляє пухлину, унеможливлює кровотечу та максимально зберігає навколишні не уражені тканини. Водночас відбувається процес іригації та аспірації тканини. Це дозволяє скоротити тривалість хірургічного втручання приблизно в два рази», – пояснює Олександр Пизін, нейрохірург, який працюватиме з ультразвуковим генератором. Новий апарат продовжує спільний проєкт ГО «Фундація Течія» та БФ «Янгол життя» з формування сучасної хірургії у дитячій лікарні міста Кропивницький. Від початку 2018 року засновники ГО «Фундація Течія» Олег Крот і Юрій Лазебніков профінансували допомогу лікарні на близько 6,5 млн грн. За ці кошти придбали трепанаційну систему, систему фіксації черепа, електрокоагулятор, цитоцентрифугу та інше обладнання і медзасоби. На купівлю генератора витратили 2,26 млн грн.

Олег Крот та Юрій Лазебніков
Фото: Керуючі партнери холдингу Олег Крот та Юрій Лазебніков

«Діти не повинні вмирати через відсутність обладнання в лікарнях. Тому ми з партнером Юрієм Лазебніковим вирішили на прикладі однієї лікарні показати, якою повинна бути сучасна операційна. Талановитий лікар плюс хороші інструменти в його руках – і результат гарантовано. Лише в минулому році вдалося провести 30 успішних операцій, далі – більше. Сподіваюся, наш проєкт надихне інших підприємців долучатися до розвитку дитячої медицини», – розповідає Олег Крот, керуючий партнер холдингу TECHIIA та співзасновник ГО «Фундація Течія».

ua en